Principal Innovació 5 fets menys coneguts sobre la marató de la ciutat de Nova York

5 fets menys coneguts sobre la marató de la ciutat de Nova York

Quina Pel·Lícula Per Veure?

Prop de 50.000 persones van participar a la cursa d’ahir, però aquesta és només una petita fracció dels que volien córrer.Getty Images

Brandi Williams ho porta

Ahir va ser la 47a Marató de Nova York. Més de 50.000 corredors de 125 països van recórrer els cinc barris de la ciutat de Nova York sota una pluja suau i aclamacions de milions d’espectadors al llarg del recorregut.

L’atleta Shalane Flanagan, de 36 anys, va guanyar ahir la prova femenina. Va ser la primera dona nord-americana a guanyar la cursa des del 1977. Va marcar 2 hores, 26 minuts i 53 segons.

Geoffrey Kamworor, de Kenya, va guanyar la cursa masculina amb 2 hores, 10 minuts i 53 segons.

La marató més gran del món, la Marató de Nova York, és un esdeveniment molt desitjat per corredors i entusiastes professionals. Però sabíeu que es necessita molta sort i diners, a més de poder i força física, per entrar a la carrera?

Aquí hi ha cinc fets divertits i menys coneguts sobre la Marató de Nova York:

La loteria

Prop de 50.000 persones van participar a la cursa d’ahir, però aquesta és només una petita fracció dels que volien córrer. Només es va seleccionar el 17 per cent dels aspirants a la cursa, El New York Times va informar . Per a Forbes , El 37 per cent dels corredors provenien de l'estranger.

Un milió de corredors

A laprimera marató de Nova Yorkel 1970, només hi van participar 127 persones i 55 van creuar la meta. Des de llavors, més d’un milió de corredors han acabat la cursa (1.125.776 per ser exactes). La cursa del 2016 va ser la marató més gran de la història, amb 51.394 classificats.

Finances personals

Córrer una marató pot costar una fortuna. MarketWatch calcula que costa almenys 1.000 dòlars creuar la meta. Health.com calcula que el cost de completar la marató podria arribar als 5.000 dòlars. Els costos típics inclouen les taxes d’entrada a les carreres, viatges i allotjament, entrenaments, curses de classificació (certes maratons requereixen haver participat en altres carreres en un moment competitiu) i atenció posterior a la cursa, com ara un massatge professional.

Més informació sobre els diners

La carrera inaugural del 1970 va costar 1 dòlar per entrar. La quota d’inscripció a la cursa d’aquest any és de 255 dòlars si viviu als Estats Units i sou membre dels New York Road Runners (295 dòlars per als no membres) i 358 dòlars per als no residents als Estats Units. El New York Times va informar que les pujades de les taxes van contribuir a una disminució general de la participació a la marató. Als Estats Units, el total de corredors de marató va caure de 19 milions el 2013 a poc més de 17 milions el 2016.

Cares conegudes

Entre les celebritats que van participar a la cursa d’ahir hi havia l’humorista Kevin Hart, la supermodela Karlie Kloss (la seva primera vegada), la competidora menjadora Yasir Salem i la Kathrine Switzer, de 70 anys, la primera corredora de marató de la Marató de Boston del 1976. (Va acabar la cursa d’ahir en 4 hores, 48 ​​minuts i 21 segons.)

Veure aquesta publicació a Instagram

Milla 22 ... aquí és on realment va començar la carrera la gent. Aquí és on la merda es va fer real ... Va ser aquí on vaig contemplar fingir una greu lesió. Em va semblar que algú em pegava a les dues cames amb un ratpenat que tenia còlics. Aquest era un tipus de dolor diferent ... Aquest era aquell nivell de dolor que us feia aprofundir i preguntar-vos si teníeu el que cal per ser fantàstic ... Em vaig voler arribar a la meta amb duresa mental ... major gràcies a la meva noi @shafferdc que estava amb mi a cada pas del pas i @blue_benadum i Mike Rogers ... M'encanten i aprecio nois. Aquesta és només la gent que comença ... Estic a punt de dirigir tot el món i ho faré amb HART !!!! #RunWithHart #MoveWithHart #JoinMyMovement #You are YourOwnCompetition

Una publicació compartida per Kevin Hart (@ kevinhart4real) el 6 de novembre de 2017 a les 10:08 am PST